Συμπράξεις Συνεργασίας

You are here:

Βασική Δράση 2 – Συμπράξεις Συνεργασίας

Οι Συμπράξεις Συνεργασίας αποτελούν σχέδια συνεργασίας μεταξύ οργανισμών από διαφορετικές χώρες, αποσκοπώντας στην:

  • Ανταλλαγή, ανάπτυξη και εφαρμογή νέων πρακτικών/μεθόδων/ιδεών και εμπειριών.
  • Παραγωγή ποιοτικών και καινοτόμων αποτελεσμάτων.
  • Ενίσχυση της ποιότητας των δραστηριοτήτων/πρακτικών των οργανισμών.
  • Οικοδόμηση ικανότητας των οργανισμών για διακρατική/διατομεακή συνεργασία.
  • Εκπλήρωση κοινών αναγκών και εφαρμογή κοινών δράσεων-πρωτοβουλιών.
  • Ενεργοποίηση μετασχηματισμού και αλλαγής (σε επίπεδο ατόμου/οργανισμού/τομέα)
Erasmus-SECTOR_Jean_Monnet_01-H
sqr012-col1

KA220-ADU: Εκπαίδευση Ενηλίκων
KA220-SCH: Σχολική Εκπαίδευση
KA220-HED: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση                           
KA220-VET: Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση
KA220-YOU: Νεολαία

Κάθε Σχέδιο θα πρέπει να απευθύνεται μέσα από τους στόχους, τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματά του σε τουλάχιστον:

Μία οριζόντια ευρωπαϊκή προτεραιότητα
ή/και
Μία τομεακή ευρωπαϊκή προτεραιότητα


Πάντοτε ένας εκ των οργανισμών της κοινοπραξίας λειτουργεί ως αιτών οργανισμός (συντονιστής) και η αίτηση για επιχορήγηση υποβάλλεται στην Εθνική Υπηρεσία της χώρας του.

Ο αιτών οργανισμός πρέπει να είναι νόμιμα εγκατεστημένος στη χώρα όπου υποβάλλεται η αίτηση για δύο τουλάχιστον χρόνια πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.

Επιλέξιμοι Οργανισμοί

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων οργανισμών στην κοινοπραξία είναι 3, από τρία διαφορετικά Κράτη-Μέλη ή Τρίτες Χώρες, συνδεδεμένες με το Πρόγραμμα

Ανά OID και προθεσμία, το ανώτατο όριο αιτήσεων για τις αιτήσεις που υποβάλλονται αθροιστικά στους τομείς SCH, VET, ADU και YOU είναι 10, είτε ο οργανισμός θα λειτουργήσει ως αιτητής είτε ως εταίρος. Εξαιρείται ο τομέας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (HED).

Είναι δυνατή η συμμετοχή συνδεδεμένων εταίρων (associated partners), οι οποίοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν συγκεκριμένες εργασίες αλλά δε λαμβάνουν καμία επιχορήγηση από το Πρόγραμμα.

Επιλέξιμες Δραστηριότητες

Κάθε Σχέδιο αποτελείται από Πακέτα/Δέσμες Εργασιών

Κάθε Δέσμη Εργασίας περιλαμβάνει συγκεκριμένες Δραστηριότητες, οι οποίες  συμβάλλουν στην επίτευξη κοινών στόχων και αποτελεσμάτων. Οι οργανισμοί έχουν την ευελιξία να επιλέξουν τον βέλτιστο συνδυασμό δραστηριοτήτων ανάλογα με το εύρος και τις ικανότητες της σύμπραξης. Τα τρία είδη δραστηριοτήτων, που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο μίας Σύμπραξης Συνεργασίας, είναι τα ακόλουθα:

Δραστηριότητες Διαχείρισης

Δραστηριότητες που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση του κατάλληλου σχεδιασμού, της υλοποίησης και της παρακολούθησης του σχεδίου, περιλαμβανομένης της ομαλής και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων του σχεδίου.

Δραστηριότητες Υλοποίησης

Μπορεί να περιλαμβάνουν εκδηλώσεις δικτύωσης και συναντήσεις για την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και πρακτικών και την ανάπτυξη αποτελεσμάτων.

Δραστηριότητες Διάδοσης των Αποτελεσμάτων

Διοργάνωση συνεδρίων, συναντήσεων, εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην ανταλλαγή, επεξήγηση και προώθηση των αποτελεσμάτων του σχεδίου, είτε αυτά έχουν τη μορφή απτών αποτελεσμάτων, συμπερασμάτων, ορθών πρακτικών είτε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

* Όλες οι δραστηριότητες πρέπει να πραγματοποιούνται σε μία από τις χώρες των συμμετεχόντων οργανισμών στην κοινοπραξία, σε πόλη όπου εδρεύει κάποιο θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στα πλαίσια διακρατικών εκδηλώσεων, σχετικών  με τη θεματική του Σχεδίου (μόνο για δραστηριότητες διάδοσης).

Επιλέξιμοι Οργανισμοί

Επιλέξιμες Δραστηριότητες

Διάρκεια Σχεδίων

Από 12 έως 36 μήνες.

Χρηματοδότηση.

Το μοντέλο χρηματοδότησης στηρίζεται σε ένα προκαθορισμένο, κατ’ αποκοπήν ποσό (lumpsum), το οποίο αντιστοιχεί στο συνολικό ποσό της επιχορήγησης και καλύπτει όλες τις επιλέξιμες δραστηριότητες του Σχεδίου.

Διαθέσιμα κατ’ αποκοπήν ποσά:

  • 120 000 Ευρώ
  • 250 000 Ευρώ
  • 400 000 Ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες χρηματοδότησης και τις επιλέξιμες δραστηριότητες μπορείτε να επισκεφθείτε τον Οδηγό Προγράμματος και τον Οδηγό Χρήσης του Χρηματοδοτικού Μοντέλου που βασίζεται σε κατ’ αποκοπήν ποσά.